Psikolojik Sağlamlık

Psikolojik sağlamlık hayatımızda bir zorluk, stres yaşadığımız zaman çabucak kendimizi toparlayabilme, günlük hayatımıza dönebilme becerisidir/gücüdür.

Bizler çocuklar, gençler ve yetişkinler olarak hepimiz hayatımızda bazen bizi üzen, korkutan, endişelendiren olaylarla karşılaşabiliyoruz. Bizi üzen, korkutan, endişelendiren, hüzünlendiren olaylar hayatın gerçeği. Deprem, sel, trafik kazası, heyelan, salgın, evcil hayvanımızın kaybı gibi..

Böyle durumlarla başa çıkabilmek ve sağlıklı kalabilmek için:

-GÜÇLÜ YÖNLERİMİZİ KEŞFETMELİYİZ Güçlü yönlermizi yazarak başlayabiliriz.

-OKULA DEVAM ETMELİYİZ Okula devam etmek ve başarılarımızı yükseltmek kendimizi iyi hissettirir.

-UMUT HAYATIMIZDA HEP VAR OLMALI İsteynce çoğu şey başarabileceğimiz, yaşadığımız bu zor günlern sanki hiç btmeyecek giib geldiğini ama sonunda zor günler atlatabileceğmizin farkında olmalıyız.

-YALNIZ KALDIĞIMIZ ZAMANI AZALTMALIYIZ Arkadaşlarımız, ailemiz ve yakın çevremizle geçirdiğimiz zamanı arttırmalıyız.

-SEVEREK YAPTIĞIMIZ ETKİNLERİMİZ OLMALI İlgimizi çeken kitapları okuyup şarkılar dinleyebilir ve sevdiğmiz oyunları oynayabiliriz. Futbol oynayabiliriz, yürüyüş yapabiliriz, voleybol oynayabiliriz, satranç oynayabiliriz vb.

08-03-2024

Yayın: 08.03.2024 - Güncelleme: 08.03.2024 14:19 - Görüntülenme: 14