ORTAOKUL TANITIMI

• 8.Sınıf

11-04-202311-04-202312-04-2023

DAHA BAŞARILI BİR ORTAOKUL ÖĞRENCİSİ İÇİN VELİLERE ÖNERİLER;

• İlk öncelikle çocuğunuzun ders sayısı artacağı dolayısıyla öğretmen sayısı artacağı için çocuğunuzun eğitimiyle daha yakından ilgilenmeli ve her öğretmenle mutlaka güçlü bir iletişim kurmalısınız.

• Çocuğunuzun ortaokul sürecinde ergenliğe gireceğini unutmayın! Bu nedenle ergenliğe giren çocuklarınıza karşı daha hassas davranmanız gerekecektir.
  • Özellikle 5.sınıftan itibaren LGS konularına yönelik çocuğunuzun düzenli bir şekilde ders çalışmasını sağlayın.
  • Rehberlik Servisi ile çok sıkı iletişim kurarak çocuğunuz ve siz ebeveynlerin gerek eğitsel gerek diğer gelişim alanlarınızı daha sağlıklı ve mutlu geçirebilmeniz için ortaokuldaki Okul Psikolojik Danışmanlarından yardım alın.
  •  Çocuğunuzun okula devam durumunu yakından izlemeniz gerekmektedir.
  • Çocuğunuzun evde ders çalışmasını kontrol ediniz. Ancak sürekli şekilde "dersine çalış" ikazı olumsuz etki yapmaktadır. Ona güvendiğinizi belli ederek uyarınız.
  • Evde çocuğunuza rahat bir çalışma ortamı hazırlayınız. Çocuklarınızın zararlı alışkanlıklar edinmesine engel olunuz. Onları zararlı alışkanlıklara karşı duyarlı hale getiriniz.
  • Tv izlemede çocuğunuza iyi alışkanlıklar kazandırınız. Sürekli TV izlemek çocuğunuzun başarısını olumsuz yönde etkiler. Ancak bunu zor kullanarak değil ikna ederek gerçekleştiriniz.
  • Çocuğunuzun mümkün olduğu kadar sosyal yaşantılar içinde, sosyal olmasını sağlayınız. Okul ve çevresindeki sosyal faaliyetlere katılmasına izin veriniz.
  • İçinde bulundukları yaşlarda arkadaş çocuğunuz için çok önemlidir. Arkadaşı olmasına, iyi arkadaş seçmesine yardımcı olunuz.
  • Çocuklarınızla iyi notların yanında zayıf not almasının da normal olduğunu ve çalışmakla durumunu düzeltebileceğini telkin ediniz.

Yayın: 11.04.2023 - Güncelleme: 12.04.2023 13:00 - Görüntülenme: 86
Kaynak: https://sdemirelilkokulu.meb.k12.tr/ https://turan.meb.k12.tr/