Rehberlik Servisi

Mrt

Psikolojik sağlamlık hayatımızda bir zorluk, stres yaşadığımız zaman çabucak kendimizi toparlayabilme, günlük hayatımıza dönebilme becerisidir/gücüdür.

Bizler çocuklar, gençler ve yetişkinler olarak hepimiz hayatımızda bazen bizi üzen, korkutan, endişelendiren olaylarla karşılaşabiliyoruz. Bizi üzen, korkutan, endişelendiren, hüzünlendiren olaylar hayatın gerçeği. Deprem, sel, trafik kazası, heyelan, salgın, evcil hayvanımızın kaybı gibi..

Böyle durumlarla başa çıkabilmek ve sağlıklı kalabilmek için:

-GÜÇLÜ YÖNLERİMİZİ KEŞFETMELİYİZ Güçlü yönlermizi yazarak başlayabiliriz.

-OKULA DEVAM ETMELİYİZ Okula devam etmek ve başarılarımızı yükseltmek kendimizi iyi hissettirir.

-UMUT HAYATIMIZDA HEP VAR OLMALI İsteynce çoğu şey başarabileceğimiz, yaşadığımız bu zor günlern sanki hiç btmeyecek giib geldiğini ama sonunda zor günler atlatabileceğmizin farkında olmalıyız.

-YALNIZ KALDIĞIMIZ ZAMANI AZALTMALIYIZ Arkadaşlarımız, ailemiz ve yakın çevremizle geçirdiğimiz zamanı arttırmalıyız.

-SEVEREK YAPTIĞIMIZ ETKİNLERİMİZ OLMALI İlgimizi çeken kitapları okuyup şarkılar dinleyebilir ve sevdiğmiz oyunları oynayabiliriz. Futbol oynayabiliriz, yürüyüş yapabiliriz, voleybol oynayabiliriz, satranç oynayabiliriz vb.

ZAMAN

Olayların geçmişten bugüne gelip geleceğe doğru birbirini izlediği kesintisiz süreçtir. Zaman, saat, dakika ve saniye gibi sürelerle tanımlanır. Dünyanın hem kendi hem de güneş etrafında dönmesi ile birlikte mevsimler ve günler oluşur. 24 saatlik zaman dilimine gün adı verilir.Herkese 24 saat olarak eşit dağıtılmış bir kaynaktır.

-Geri döndürülemez

-Biriktirilemez

-Alınıp satılamaz

-Çoğaltılamaz

-Yeniden başlatılamaz

-Durdurulamaz

-Ödünç alınamaz

-Çalınamaz

-Değiştirilemez

Bağımlılık Nedir?

Bağımlılık, insanın bir şeye bağımlı olması, onsuz yaşayamaması, onsuz olduğunda aşırı mutsuz olmasıdır.

Problem Çözme Becerisi Veli Bilgilendirme

Özdisiplin Nedir?

Bireyin ulaşmak istediği ve kendisinin seçtiği bir hedefe varmak için, yapması gerekenleri belirlemesi, bu yolda çaba göstermesi, önüne çıkan engeller için çözüm yolları üretmesi ve bunları uygulamaya koyması olarak tanımlanabilir.

Bilsem Veli Bilgilendirme

Ara

Çocuk İhmal ve İstismarı Veli Bülteni ve İYİ-KÖTÜ DOKUNUŞ VE ÖZEL BÖLGELER HAKKINDA REHBERLİK PANOSU

Bilinçli Teknoloji Kullanımı